M A L I N L I D M A N

2 0 1 6 å r s r e v y

2016, vart skall vi börja? För ett avslut har alltid en början.
Detta år har varit händelsernas år, minst sagt.
Vi började året så ovetandes, och allt var som vanligt.

Året började med mer eller mindre en skjuts från slutet av det föregående - jag fick fira nyår med mina närmsta, min pojkvän, min bästavän och alla de som betyder något för mig. Alla de underbara individer jag mött och fått lära känna under året, allt tack vare honom. Allt var som vanligt, och jag skulle ta studenten. Jag visste att det skulle bli annorlunda, men jag njöt av veckorna samt månaderna innan sommaren. Planerna velade mellan att flytta långt hemifrån och att stanna kvar. Jag åkte till London några dagar innan sista skolbänksdagen där jag fick uppleva nya delar av huvudstaden som jag aldrig utforskat förut och jag fick mig en tatuering på handleden. En tatuering som skulle betyda mer än vad ögat ser. En tatuering skapad av en otroligt skicklig man i en studio, i Camden Town, flera hundra mil hemifrån. Hemresan kom och väl landad i Sverige började förberedelserna inför den stora dagen. Studenten var minnesvärd för en mängd olika anledningar, inte främst för att det regnade, haha. Sommaren tog fart och jag arbetade först på PHB för att sedan gå tillbaka som servitris på O'learys efter några månaders uppehåll där jag snabbt kände mig hemma igen, samt fick stanna vilket jag är enormt tacksam för. Då hade jag även fått jobberbjudanden i både Skellefteå såsom Arvidsjaur men det blev lilla Piteå ändå. Planerna med att flytta långt bort kapades och istället flyttade jag och R ihop i en etta på 38kvm mitt i stan. Min bästavän flyttade till staden 45 min bort och de som jag var van att umgås med i princip varje dag försvann sakta bort på sina håll, även fast vi har kontakten ännu idag. Jag och R var nu sambos, jag arbetade på med mina grymma kollegor och vi började umgås mycket med våra vänner som fått barn. Vi fick nya bekantskaper och allt började sakta kretsa kring barn. Vi fick även hem lilla Molly till oss, att ta hand om då tiden inte räckte till där hemma, som vi nu fått äran att följa i flera månader. Hon har skänkt oss så mycket lycka och gett mig så mycket värme samt kärlek. Hon har legat vid mina och Rs fötter varje natt för att sedan hoppa glatt när vi gått på promenad varje morgon. Hon kommer alltid att vara min lilla Mollyboll, vart hon än befinner sig nu framöver. 

Beskedet kom. Att jag var gravid och att vi skulle bli föräldrar. Det enda som funnits i min tanke sedan dess har varit att arbeta samt förbereda inför ankomsten. Jag har varit så nervös, lycklig, livrädd, upphetsad inför detta. Helt plötsligt skulle allt bli annorlunda. Nu har jag varit gravid i nästan exakt 37 veckor och har 28 dagar kvar till BF. Vem det än är som lever om därinne, ger mig värkar och svårt att sova, så kommer hon eller han i precis rätt tillfälle. Jag kunde inte önska mig en bättre start på det nya året än att bli mamma för första gången. På sidan 25 av 365 oskrivna sidor beräknas min skatt att anlända och föras i min famn. Det är omöjligt att veta hur annorlunda våra kommande vårar, somrar, höstar och vintrar kommer att bli, men framöver kommer jag att ha en bebis vid min sida som är beroende av oss dag in och dag ut. R kommer alltid att vara hens pappa och jag kommer alltid att vara hens mamma. 

Ni kan utifrån detta gissa vad mina nyårslöften är? Främst att göra allt i min väg för att bli en sådan bra mamma som möjligt. Att träna bort kilona som jag satt på mig som gravid i 9 månader. Att ge hen en minnesvärd samt kärleksfull uppväxt. Jag skall ta tag i min mammaledighet och förhoppningsvis få börja plugga på distans eller arbeta hemifrån på något vis. Vi har även en dröm om att flytta till hus, så länge R får ett fast jobb. Jag känner på mig att det kommer att gå vägen, så länge vi kämpar och vill. Hoppet är det sista som dör ut, och 2017 är startskottet för något nytt samt fräscht. Mamma, sambo, dotter, barnbarn, vän - jag kommer att ge mitt allt till detta år och till min blivande lilla familj. 

Bild från ︎︎❀ G A В В Ⴘ ❀ ︎newyear-bildchampagne, christmas, and new year-bild


 

 

Julklappar 2016Jag kan inte tacka min familj, sambo och hans familj nog för allt fint som gömde sig inuti julklapparna iår! Jag fick parfymer, hårprodukter, smink, pengar och trisslotter, min första kokbok (som förövrigt är både praktisk samt innehåller såå fina bilder!), doftljus, pyjamasset, badrock och ett underbart set med handkräm. Sambon hade köpt ett set med parfym samt body lotion i doften Sweet Like Candy av min girl-crush Ariana Grande samt ett par neonrosa träningsskor som jag skall börja använda på långpromenaderna när bebis kommit. Min kung vet hur han skall hitta vägen till sin drottning - genom allt som är rosa och doftar av godis. Baby b fick massvis med klädset, en supermjuk samt stilren åkpåse i märket Elodie Details Petit Royal, snuttefiltar och den mest detaljerade samt vackra "min första bok" jag någonsin sett av min familj samt en enorm enhörning att mysa med + två björnoveraller av mamma och pappa. Av Rs familj fick vi kläder i alla olika storlekar från födsel upp till några månader varav min favorit är en vindfleeceoverall som ser riktigt varm samt gosig ut!

Trots att jag/vi fick så pass fina och många julklappar, mer än jag någonsin kunnat drömma om, så har sällskapet betytt mest detta år. Jag fick ha hela min familj samlad med min sambo på plats för första gången plus mina småkusiner samt morbror och vi alla fick njuta av god mat, glädje samt värme. Det är och kommer alltid vara det viktigaste för mig, att ha familjen samlad. Nästa år är vi trots allt en egen liten familj - jag, baby b och r. Då skall vi börja fodra traditioner såsom pepparkaksbak, bygga pepparkakshus, julhandla, se på kalle ankas jul, äta julmat och hela den biten! En magisk känsla och en enorm längtan.